پیارم (Piarum )

پیارم (Piarum )

در جنوب ایران و شمالی ترین نقطه استان هرمزگان، درست در انتهای سلسله جبال زاگرس منطقه ای کوهپایه وجود دارد که شاید بتوان گفت یکی از خوشمزه ترین خرماهای نیمه خشک دنیا را در دامن خود پرورش می دهد. این خرما در گویش محلی پیارم نامیده می شود. نخل های پیارم عمدتا” در دامنه کوهها کاشته شده و توسط جوی های طراحی شده در سطح های مختلف بوسیله اب رودخانه های منطقه آبیاری می گردد. پرورش این نخل ها عمدتا” بصورت ارگانیک بوده و هیچ گونه مواد شیمیایی در مرحله داشت آن استفاده نمی گردد. پوست نازک این خرما به رنگ قهوه ای تیره و با توجه به اینکه گوشت و پوست آن کاملا” به یکدیگر چسبیده اند ، ظاهری زیبا و مطلوب دارد و فرایند شستشوی آن نیز به صورت کامل صورت می گیرد و با توجه به اینکه عمده قند موجود در آن از نوع فروکتوز می باشد به راحتی و سرعت در متابولیسم بدن استفاده شده و به عنوان قند مجاز مصرفی توسط افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب می باشد و کسانی که یک بار این خرما را مصرف کرده اند به خاطر طعم بسیار خوب و ظاهر مطلوب و سایر یکی از مهمترین و معروفترین ارقام شمال استان هرمزگان است، این رقم، در حسن آباد کازرون، اطراف داراب، حاجی آباد، کرمان، و بندر عباس کاشته می شود. درصد رطوبت میوه آن کم است از ارقام نیمه خشک محسوب می گردد. از میوه های دیررس است، کیفیت میوه آن مطلوب است و از نظر صادرات بسیار بازار پسند است

مطلب پیشنهادی

خضراوی

خضراوی موطن اصلی خضراوی را عراق می دانند و بعد از سعمران دومین رقمی است …

پاسخی بگذارید